Recycles forever

Bærekraft

Miljø og bærekraft er en viktig del av vår filosofi i Lofoten Arctic Water. Og vi jobber kontinuerlig for å bli bedre og hjelpe til i kampen mot forurensning.

Hvorfor velger Lofoten Arctic Water aluminium?

Lofoten Arctic Water har et mål om å redusere mikroplast i havet. Måten vi vil bidra til dette er ved å slutte å bruke plast, og isteden bruke materialer som kan gjenvinnes flere ganger. Derfor har vi valgt å produsere våre nye flasker i aluminium.

Aluminium kan gjenvinnes gang på gang uten at kvaliteten blir redusert. I Norge blir over 95% av alle solgte aluminiumsbokser resirkulert, noe som plasserer oss helt i verdenstoppen. I Europa resirkuleres nå for eksempel 95% av all aluminium fra biler, over 90% fra bygninger som rives og gjennomsnittlig rundt 70% av alle aluminiumsbokser. På verdensbasis regner man med at 75% av all aluminium som noen gang har blitt produsert fortsatt er i bruk, og en stor del av den har blitt resirkulert mange ganger allerede ¹.

Når vi skulle velge produsent for våre nye flasker valgte vi Ball Corporation. Valget falt på Ball på grunn av deres ekspertise og tekniske kunnskap om drikkeemballasje i aluminium. De jobber kontinuerlig for å produsere den mest bærekraftige emballasjen, og er de beste i verden i sitt felt. Vi ville se på mulighetene for å produsere en flaske, ikke en aluminiumsboks. Valget falt veldig enkelt på Alumi-Tek® flasker fra Ball. I tillegg til å kunne resirkuleres for alltid er aluminiumsflaskene våre lette og lufttette slik at renheten og kvaliteten til Lofoten Arctic Water`s vann opprettholdes ².

Aluminiumsflasken setter ingen smak på vannet grunnet en foring på innsiden av boksen, slik at det ikke er noe direkte kontakt mellom vannet og aluminiumet. Dette er et belegg som ligger på innsiden av boksen og ved resirkulering oppnår man et gjenvunnet materiale med like høy verdi som før.

Emballasje, forpakning og produksjon

For å bidra til en mer sirkulær økonomi har vi gjennomgått alle våre steg i produksjonen.

Våre esker er produsert av Smurfit Kappa. Eskene er 100% resirkulerbare og er produsert av en fornybar ressurs. Ved å følge Smurfit Kappa sin Chain of Custody vet vi at 100 % av papiret som produseres og innhentes til bruk i emballeringsløsningene til
Smurfit Kappa, har Chain of Custody-sertifisering fra FSC®, PEFC™ eller SFI™ ³.

For å sikre at eskene ikke blir skadet under transport bruker vi plastfilm for å sikre pallene. For å kompensere for vår bruk av denne plasten er vi medlem i Grønt Punkt, hvor vi som medlem tar vårt lovpålagte ansvar for riktig gjenvinning av vår emballasje.

Eskene våre skal bli resirkulert som papp, plastfilmen som plast og flaskene våre resirkuleres i Infinitums panteordning.